This post is also available in: enEnglish (Engelska)

Här kommer en övning för dig att lista ut vad som egentligen är viktigast för dig och kanske få svar på vad du ska göra härnäst. Sätt dig skönt och ta några djupa andetag.

Andas in tre gånger i lugnt tempo och ut tre gånger – försök att göra andetagen längre för var gång, upprepa tills du känner dig lugn. Blunda och slappna av. Tänk  på en stund i livet där du mådde riktigt bra. Minns hur det kändes? Minns du var du var?

Låt det komma fritt, kontrollera det inte. Vem är där med dig? Vad gör ni? När är det här? Känner du några dofter, någon energi i kroppen eller annan fysisk sensation? Är det väldigt diffust så låt det vara det, det finns ingen prestation över att minnas något speciellt. Sitt i känslan en stund och le för dig själv.  När du är redo så kom tillbaka till nuet och skriv ner några nyckelord av händelsen eller vad det var du kände. Exempelvis; gräsmatta, skog, lugn, skoj, kalas, barndom, natur, stad, resa, arbete, fritid, familj, kärlek, passion.

Vad betyder det du skrivit ner för dig? Är det något av det du skrivit ner sånt du saknar och vill ha mer av i ditt liv idag? Och i så fall, hur ska du gå tillväga för att få det? Och när tar du första steget?

Publicerat av:carinlagergren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.