Jag vet inte varifrån det kommer från början men jag har läst det här citatet många gånger och jag tycker det är genialiskt:

CFO asks CEO:

– “What happens if we invest in developing our people and they leave?”

CEO to CFO:

– “What happens if we don’t and they stay?”

Underbart! Eller hur? Och så sant. Att satsa på dina medarbetare är en bra investering, – det blir faktiskt dyrare i längden om du inte gör det. Jag jobbade många år som chef, gjorde en hel del rätt och ett gäng med fel – en underbar och utvecklande tid! Jag hade en stora förmånen att ha en chef som verkligen satsade på mig och gav mig alla möjliga kurser för både kompetens- och personligutveckling. Här kommer några av mina bästa tips för att hjälpa personalen att växa:

  • Börja med dig själv – Föregå med gott exempel.  Ingen kommer göra som du säger utan istället göra som du gör.
  • Uppmunta utveckling!Med rätt vägledning och utveckling skapar du framtida ledare till din organisation. Kanske borde du para ihop de yngre förmågorna med en mentor?
  • Nätverk – Hjälp dina anställda att komma in på ”rätt” ställen. Rekommendera kompetenser på deras LinkedIn-profiler, dela med dig av inbjudningar till nätverkstillställningar som ständigt trillar ner i din inkorg, rekommendera professionella communitys de kan ansluta sig till för att stärka sitt nätverk. Tänk efter, jag lovar att du sitter på massvis med matnyttig information och kontakter.
  • Våga utmana – Utmana dina anställda ibland och låt dom testa på något utanför deras trygghetszoner. Jag tänker på hur min pappa brukar säga att man ska göra en sak varje dag som man är rädd för och jag håller helt med – även om jag ska erkänna att jag gärna håller mig till det ”jag kan”. Men – det är ju faktiskt inte där som jag växer! Inte du eller dina medarbetare heller – så våga ge utmanande uppdrag och visa att du har tillit till deras förmåga.
  • Investera, på riktigt – Att lägga pengar på friskvård, handledning, coaching, seminarier, vad det nu må vara kommer betala sig i längden. Sätter ni upp en lista med målsättningar för året, se till att följa upp den! Har du inte möjligheten att infria specifika önskemål, hitta en väg att mötas.

Våga hjälpa och stötta dina anställda, visa att du litar på dom och att de har ditt förtroende! Då kommer de antagligen inte byta arbetsplats, och skulle de ändå göra det så Tacka för den här tiden och ge ett varmt lycka till. Du vill att dom lämnar med en god känsla i magen så de blir en god ambassadör för ditt varumärke och när deras goda vänner söker jobb, eller  den dagen de behöver den tjänst ditt företag erbjuder.

Den goda energi du sänt ut kommer tillbaka!

Publicerat av:carinlagergren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.