This post is also available in: enEnglish (Engelska)

Efter att ha vaknat och tittat ut på solens vackra strålar och den gnistrande snön satte jag igång med en storstädning här hemma. Det var helt underbart att få skaka alla kuddar, filtar, sängkläder, mattor etc ute i den friska vintervädret. När jag var klar började jag gå igenom gamla anteckningsböcker. Det är en salig blandning av utbildningsanteckningar, drömmar, tankar och verktyg av olika slag. En anteckning jag hittade, som jag inte har en aning om var det kommer ifrån, heter ”Happiness Project” och passar perfekt såhär i starten på ett nytt år. Låt oss förändra något till det bättre varje månad – hela 2019.

Sätt dig ner och fundera lite och skriv ned;

  • Vad är det i livet som skapar positiva känslor och ger dig glädje, tillfredsställelse och engagemang?
  • Vad är det som tråkar ut dig eller som skapar negativa känslor som skam, ilska, ångest, ånger?

Jag själv har en stark önskan om att släppa kontroll, och jag lyckas stundtals. Det är till och med så att det numer är rätt långt mellan gångerna som rädslor och kontroll tar över mig och jag kommer ”tillbaka” till ett lugn snabbare nu än någonsin. Men jag har fortfarande mina stunder. Såklart. Jag är ju människa med allt vad det innebär 😉 Att helt släppa kontroll kommer jag inte knäcka innan månadens slut, men jag kan börja med att ta ytterligare ett steg framåt.

Jag tänker att, livet handlar inte om ”one big break”. Om en signifikant händelse eller lösning som befriar oss. Visst behöver vi blicka framåt, men vi behöver vara närvarande – här och nu – och se efter var vi sätter fötterna, ett steg i taget.

Mitt ”Happiness project” för Januari blir att öppna upp för livet och jobba på att låta det som sker ske.

Nedan kommer en liten text jag skrivit ner från en bok av Helena Omfors som jag tycker är fanatisk. Jag hittade faktiskt den post-it lappen bland mina anteckningar nu. Och jag ska sätta upp den i badrummet för att sedan upprepa det för mig själv varje morgon resten av månaden. 

Andas. Ta det lugnt. Låt det som sker ske.

Observera. Acceptera. Var tillitsfull.

Tro på processen och din potential.

Du har styrkan. Du har modet. Du har förmågan.

 

 

Publicerat av:carinlagergren

2 svar på “The Happiness Project!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.