Happiness project – Februari

Ny månad och då var det dags att fylla på med ett nytt projekt! Bakgrund och hur jag tänkte i Januari går att läsa här. Hela den här månaden tänker jag ta mig tiden till en kvällssummering, att varje kväll ta mig tiden att skriva ner:

  • Vad har jag gjort bra idag?
  • Vad kan jag förbättra, och hur gör jag det?

Jag kommer att skriva ner det för att jag vill ha det ”svart på vitt” framför mig och för att det blir lite svårare att fuska. Jag tänker också att jag vid månadens slut kanske han hitta något som sticker ut eller känns extra viktigt för att sedan kunna jobba djupare med det.

Tillägg den 14/2-2019 – Efter att ha lyssnat på ett väldigt intressant poddavsnitt igår (ni hittar det här) hos Hälsocoacherna på Vitalista har jag valt att utveckla den här månadens projekt 🙂 Mindhackern och hypnosterapeuten Karin Tydén berättar i avsnittet om hur vi automatiskt lagrar negativa tankar och att vi aktivt behöver träna oss på att lagra och ta till oss de positiva. Inget nytt egentligen, men i slutet lämnar hon ett tips som hon kallar att ”gosa” med positiva tankar och det har influerat mig till att addera ett lager till kvällsrutinen denna månad.

Det hela går ut på att välja ut 1-3 positiva minnen från dagen, det kan vara något som hänt dig, något du själv har gjort, en känsla du haft – små vardagliga saker. Sedan ska du fokusera på minnet, ett i taget, och hålla kvar känslan i 30 sek vardera. Vad kände du?, Vad doftade du?, Vad hörde du? osv. Det hela bygger på att hjärnan är supersnabb att ta in negativa tankar, men att det tar ca 30 sek att förflytta positiva tankar från korttidsminnet till långtidsminnet. Så, övningen för månaden kommer utökas något. Summa summarum ska jag se till att stanna en stund i det jag gör och inte ”bara göra det”. Allt vi gör medvetet blir alltid bättre.

Har du ingenting positivt att känna in? Lugn, bara du anstränger dig att leta så tränar du hjärnan. Kanske börjar det med något så litet som en där kaffekoppen på morgonen? Fortsätt öva och ha tillit så ska du se att det kommer. 

2 svar till “Happiness project – Februari”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.