This post is also available in: enEnglish (Engelska)

Jag får många frågor om vad Reiki är och tänkte att det kan vara bra med en liten beskrivning 🙂

Vad är Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder ”universell” och ki, som betyder ”livsenergi” det är som kinesiskans chi eller Indiens prana – universell livsenergi, den högsta kända energinivån. Reikihealing har rötter i tusentals år gamla traditioner från bland annat Tibet, men just den teknik jag jobbar utefter grundades av dr Mikao Usui som levde i Japan 1865-1926. Dessa har sedan vidareutvecklats något av William Lee Rand som grundat ”The International Reiki Center for Reiki training” och det är enligt deras kursprogram och etiska förhållningsregler som jag jag arbetar och utbildar.

Reiki är en energimedicin som låser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, det är stressreducerande, ger djup avslappning, ökar välbefinnandet och underlättar för kroppens egna läkning. Det förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller den som blir behandlad. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd. Reiki är godkänt av WHO, klassas som rehabiliterande friskvård av Skatteverket och modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv.

Hur fungerar Reiki?

Reikihealing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man oftast hela kroppen och man arbetar på både det fysiska och det emotionella planet samtidigt för att lösa upp och frigöra spänningar. Detta görs dels genom fysisk beröring, som aktiverar ”må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, och dels genom kroppens energisystem (som vid exempelvis akupunktur och akupressur).

Vad kan jag använda Reiki till?

Insomningsproblem, ångest, stress, hjärna på högvarv, muskelvärk, mentala och fysiska spänningar, för att nämna några – det är verksamt på så mycket. Många fysiska åkommor har en psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas t.ex. ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. När vi löser upp och frigör spänningarna kan känslorna komma upp till ytan och du för möjligheten att bearbeta dom. Reiki kan inte bota sjukdomar men används som komplementärvård i länder som Storbritannien, USA, Tyskland. Man hjälper då t.ex cancerpatienter med ångest och smärta, ökar deras livskvalitet och ger utökad energi så de lättare kan leva med sjukdomen eller ta sig igenom tillfrisknandet.

Jag är Karuna® Reiki Master enligt Holy Fire® III och erbjuder enskilda behandlingar i Reiki och även utbildningar för den som vill lära sig att behandla sig själv eller familjemedlemmar – eller kanske själv bli master och utbilda andra. Skicka iväg ett mail till info@carinlagergen.com för mer information. Du kan också läsa om kurserna om du klickar här.

 

Publicerat av:carinlagergren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.