Hej! ❤️

Augusti är här och sommarsemestern lider mot sitt slut, om den inte redan är över. Snart börjar skolorna och vi är många som gärna använder den här tiden på året som en nystart. Sensommaren/hösten är för mig den tid på året då jag fokuserar mest på min själsliga utveckling, på livsval och vanor. Kost och tränings fokus brukar dyka upp med nyårsklockan 😉

I år har jag haft den oerhörda lyxen att ha en lång semester och haft tid till att fundera över livet och gå djupare in i mig själv redan nu! Och under de senaste veckorna har jag identifierat en del mönster jag behöver förändra och steg jag behöver ta för att leva mitt liv på ”bästa sätt” för mig. Utifrån det har jag lagt ut ett spännande pussel att sätta samman de närmsta månaderna.

En av de viktigaste nycklarna för mig för att inte tappa fart är en balanserad kost. Jag vet inte hur många gånger jag behövt lära mig den läxan genom att återfalla i dåliga vanor, men varje gång blir det uppenbart för mig hur humör, mående och inställning alla faller i takt med att de dåliga vanorna ökar. Med dåliga vanor menar jag inte nödvändigtvis sådant som ”generellt” är dåligt om du läser tidningen eller scrollar på Instagram, utan vad som är dåligt för just mig och min kropp. Något som kan vara helt annat för dig. Det viktigaste vi kan göra är att lyssna på vår egen kropp och vad just den mår bra av.

Sommarens lata dagar har i vanlig ordning skakat om en del i rutinerna, jag har missat ta mina kosttillskott och tagit några glas vin mer än vanligt men måltiderna tycker jag generellt sätt varit regelbundna och näringstäta, – inte helt dumt alltså. Men, nyfiken på mina faktiska värden tackade jag gladeligen Ja till ett samarbete med Medisera och lämnade blodprov förra veckan.

Jag bokade Hälsokontroll Stor valde ett provtagningsställe och åkte in. Det var klart på några minuter och sedan fick jag provsvaren några dagar senare. Riktigt smidigt!

  • I den stora kontrollen jag valde får man; 35 st analyser som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer och inflammation.
  • Till provsvaret fick jag också ett läkarutlåtande där läkaren förklarade att samtliga provsvar är normala även om två av dom faktiskt avviker från referensintervall, jag fick också en närmare förklaring till varför och känner mig väldigt trygg med den information jag fått.
  • Alla provsvar visas tydligt och lättförståeligt med förklaringar på varför analysen behövs och hur man tolkar den. Jag kan varmt rekommendera tjänsten och kommer själv att göra fler tester framöver! Se hur det varierar i årstid alternativt om jag gör förändringar i mitt intag av kosttillskott eller mat. Dessutom! – gör man fler test via Medisera ser man hur det nuvarande värdet är jämfört med det tidigare, – ett riktigt bra verktyg för att se hur de livsstilsförändringar som ett första test kan ha lett till har gjort för verklig skillnad.

Jag tycker det är bra att kartlägga sina blodvärden jämfört med referensvärden, dels för att kunna att identifiera sjukdom men också hitta brist på ex. vitaminer eller mineraler.  Jag har träffat många som efter att ha kollat upp sina värden hittat brister som, efter de korrigerats, givit oerhört positiva resultat.

Känner du dig låg och orkeslös? Har du aldrig kollat upp dina värden? Gör det! ❤️

Just nu önskar jag att dygnet hade fler timmar för jag har så oerhört mycket roligt att ta mig an att jag inte hinner med! 🙂 Också en av mina röda flaggor – jag får inte göra ALLT samtidigt för då blir jag dränerad och får inte mycket gjort alls.

Stegvis ska jag nu ta mig framåt på min resa inom mig själv och den människa jag vill vara och ytterligare mot det liv jag vill leva något såhär:

  • Steg 1: Hälsokontroll + inventering av skafferi och frys hemma. Dags att ladda upp för näringsrika och energigivande måltider. CHECK! ✔️
  • Steg 2: Bryt ner mina övergripande mål i mindre pusselbitar (delmål, långsiktigt och kortsiktigt). CHECK! ✔️
  • Steg 3: Skapa en tidsplan med ”To Do’s” – OBS! Spara alltid 20% som ledig tid i kalendern för att inte bli överväldigad. START IDAG!
  • Steg 4: Stanna upp och reflektera längst vägen. Har jag följt tidsplanen? Hur känns det när jag lyckas? Hur känns det när jag misslyckas? Hur mår jag? Är det något som hindrar mig? Vad behöver jag för att komma vidare? osv. 

Soliga sommarhälsningar!

xoxo 💋

Carin

 

 

 

I samarbete med Medisera Health AB. Hälsokontroll genom blodanalys.

Publicerat av:carinlagergren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.