This post is also available in: enEnglish (Engelska)

Hej!

Bläddrar igenom mina anteckningar och böcker för att på söndag hålla en liten dragning om meditation och tänkte att jag kan passa på att dela med mig lite 🙂 Under kategorin ”meditation” här på sajten (går att klicka på här ovan) så finns det äldre inlägg med fler tips för den som intresserad!

Det absolut bästa om du är ny på att meditera är att gå på guidade meditationer, leta upp någon på spotify (jag har t.ex. hittat denna lista med meditationer av Gabby Bernstein), ett annat tips är att ladda ner en app som t.ex. Headspace. Men, har du lite mer vana och vill flyga solo så kommer några tips på ”mikromeditationer” – korta, enkla, snabba meditationer helt enkelt.

Tips 1. Sätt dig lugnt och skönt, ta fyra fingrar från din högra hand och placera på din vänstra handled. Lägg dom så att du känner din puls och repetera mantrat ”Sat nam” som betyder ”jag är sanning”. Gör detta i ca 3 minuter. Ett snabbt sätt att komma ner i varv och i kontakt med din kropp!

Tips 2. 1 minut om dagen räcker! Sitt bekvämt med benen i kors. Andas in 5 sekunder, håll andan i 5 sekunder, andas ut i 5 sekunder, håll andan i 5 sekunder.

Tips 3. Välj ett mantra, exempelvis ”Jag är kunnig”, ”Jag är stark”, ”Jag är vacker”, ”Jag är kärleksfull”. Fokusera på din andning, in och ut genom näsan. Andas sedan in och säg ditt mantra. På utandningen: samma mantra eller ett annat. Fortsätt att upprepa de mantra du valt (eller något annat) tyst för dig själv i några minuter.

Tips vid längre meditationer; ha gärna ett skrivblock nära!
Skriv ner vad du upplevt, känt, vilka tankar som störde, om du kunde fösa bort dom, vad du tänker om det du upplevde eller vad du tänker kring att du inte upplevde något alls? Såg du färger, hörde du något, reagerade kroppen på något vis?

Länktips för Kundalini meditationer:

https://www.3ho.org/kundalini-yoga/meditation/featured-meditations

Länktips för information om meditation:

https://liveanddare.com/benefits-of-meditation/

https://www.healthline.com/nutrition/12-benefits-of-meditation#section6

 

Publicerat av:carinlagergren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.