This post is also available in: enEnglish (Engelska)

 

When you get, give. When you learn, teach.

– Maya Angelou –

❤️

Jag heter Carin och bor i Abrahamsberg i Stockholm men är uppvuxen i Ilsbo utanför Hudiksvall i norra Hälsingland.

Man kan nästan tro att jag föddes med ett ”duktig-flicka”-syndrom för jag var högpresterande från start. Inte så att jag alltid visade mig duktig i skolan och blev, advokat eller läkare eller något annat ”stort” 😉 – utan mer att jag emotionellt försökte räcka till för, och göra allt för, alla andra. Utom mig själv.

Snabba exempel är hur jag som 2-åring fick en lillebror som direkt vart ”min” att vårda (i mina ögon, inte min mammas), när jag som 6-åring fick nyheten att mina föräldrar skulle skiljas var min instinktiva tanke att jag skulle ta hand om min pappa (den av de två som jag uppfattade behövde omvårdnad just då)… och ja, lite sådär rullade livet på i alla situationer jag hamnade i. Jag värdesatte mig själv utifrån vad jag kunde göra för andra och om dom behövde mig eller inte. Allt eftersom jag slog knut på mig själv för att räcka till för andra gav jag också upp vård av mig själv, något som jag ändå inte tyckte jag var värd.

Ständigt på jakt efter kärlek och bekräftelse, efter känslan av att jag duger och räcker till som jag är tog det tyvärr ett gäng relationer (och två skilsmässor) innan jag öppnade ögonen. Jag såg hur lågt jag var villig att sjunka för någon annans acceptans och kärlek, och att den ändå aldrig skulle räcka till. Hur underbar HAN än var, vad HAN än gav – så var det inte vad jag sökte. I det ögonblicket ”föll polletten ner” och alla år av egenterapi, coaching, utbildningar och healing (m.m) föll på plats.

Fram till dess hade jag framgångsrikt kunnat hjälpa andra men det var en teoretisk kunskap fram tills det att det klickade till inom. Ingen kärlek utom min egen kommer räcka till, och ingen acceptans kommer kännas mer befriande än min egen.

I min flykt genom åren dövade jag mig med det mesta, inte allt men mycket av det jag kunde syssla med istället för att lyssna på mina egna känslor och behov Jag hade nästan alltid flera jobb samtidigt så jag aldrig hade tid att stanna upp, jag bedövade känslor med alkohol, cigaretter, relationer… Allt ledde dock till ökade känslor av skam, ångest och otillräcklighet.

Så hur kan jag, med min något röriga bakgrund, rådge andra inom ämnen som kost, hälsa, livspussel och relationer? Jag har har en mångbottnad teoretisk kunskap som tillsammans med mängder av misstag (och en del lyckosamma äventyr) och min erfarenhet av att hjälpa andra byggt mig en gedigen kunskapsbank. Jag utvecklas ständigt som person, utbildar mig kontinuerligt och håller mig själv ”ren” genom en rad olika ventiler (meditation, egenterapi, handledning etc.), något som är viktigt för att behålla professionalitet i arbetet och balans i privatlivet.

Alla de tjänster jag erbjuder handlar om utveckling och framåtrörelse, både för privatpersoner och företag. I mitt arbete är jag influerad av ACT, jobbar mycket med anknytningsteorin (Bowlby, Ainsworth) och söker lösningar genom ett eklektiskt synsätt, dvs. att förena en rad olika synsätt för att hitta rätt verktyg för varje individuell klient.

Handledningen som jag erbjuder är för arbetsgrupper inom psykosocialt arbete är genom skolning på Ersta Sköndal Bräcke Högskola och handlar om processer, – vad som händer med människor i arbetet med andra människor och hur de i sin yrkesroll kan hitta framgångsrika strategier att göra ett så bra jobb som möjligt.

Jag är utbildad som:

 • Diplomerad coach enligt ICF’s riktlinjer
 • Diplomerad Kostrådgivare
 • Usui Holy Fire Reiki Master
 • Karuna Reiki® Master, Holy Fire III
 • Jag läser just nu, fram till Hösten 2020, utbildningen; Handledare i psykosocialt arbete vid Ersta Sköndal Högskola
 • Hösten 2019 och Våren 2020 kommer jag läsa utbildningen; diplomerad par- och relationscoach

Och jag har läst kompletterande kurser som bland annat:

 • MI (Motivation Intervieweing, Motiverande samtal).
 • How to communicate effectively.
 • Certifierad Discovery Insights practitioner.
 • Ledarskap, Team- och Service Management.
 • Co- Active coaching.
 • Coachande ledarskap och förhållningssätt.
 • Mindfullness och stresshantering.
 • Meditationskurs.
 • Yoga och kroppens anatomi.