This post is also available in: enEnglish (Engelska)

Vad är Reiki?

– text nedan från förenade reikiförbundets hemsida

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Reiki är en form av healing – ett ord som idag i många sammanhang är väldigt belastat – men förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller den som blir behandlad. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte ”tro på healing” för att det ska fungera. Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang.

Reiki är godkänt av WHO och klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket här i Sverige. Reiki praktiseras på sjukus i USA och inom traditionell sjukvård i bl.a. Japan, Norge och Tyskland.

Jag erbjuder både behandling och utbildning enligt HolyFire® III som är en uppgraderad version av den uråldriga japanska energimedicinen. Vill du boka behandling så gör du det här.

Vid utbildning får du lära dig att ge dig själv och andra Reiki, under utbildningen varvar vi teori och praktik. Kursmaterial och lunch ingår i kursavgiften.

De utbildnigar jag erbjuder är (alla enigt HolyFire® III) – klicka på dom för att läsa mer:

Om Holy Fire III – som beskrivet av Helena Omfors som utbildat mig;

Utifrån Usui’s ursprungliga Reikilära har William Lee Rand vidareutvecklat kurserna och uppgraderat energin. Förr överfördes förmågan att förmedla Reiki fysiskt via en Reiki Master till eleverna. Numera kommer förmågan direkt från urkällan till Reiki, utan fysisk kontakt mellan lärare och elev. Holy Fire energin anses därför vara en renare, mer kraftfull och mer effektiv healingmetod/energi.

Mer information om vad Reiki är, vad det är och hur jag arbetar finns i mitt blogginlägg här

reikilogo