Reiki

This post is also available in: enEnglish (Engelska)

Vad är Reiki?

– text nedan från förenade reikiförbundets hemsida

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Reiki är en form av healing – ett ord som idag i många sammanhang är väldigt belastat – men förutsätter ingen religiös tro eller övertygelse, varken för utövaren eller den som blir behandlad. Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte ”tro på healing” för att det ska fungera. Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang.

Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård och jag erbjuder både behandling och utbildning enligt Holy Fire 2.

Anslut dig gärna till min och Ann-Maries Reikicirkel i Äppelviken i Stockholm. Vi försöker ses varje månad. Titta in här.

 

reikilogo

 

Jag är utbildad i Reiki 1 & 2, Reiki 3 ART samt Reiki Master enligt Holy Fire 2 av Helena Omfors, mer om henne och hennes kurser här.